Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

Vedlikehold av bambus møbler

Når du anskaffer deg nye balkongmøbler, erfarer vi at det som regel er tre faktorer som avgjør valget; estetikk, komfort og holdbarhet. Det er nettopp en av grunnene til at du i vårt sortiment finner et bredt utvalg av møbler som er fremstillet i bambus. Materialet har noe rustikt, varmt og naturlig som ikke alene er estetisk fint, det er også et miljøriktig materiale.

Bambus som tresort krever veldig lite vann, kan dyrkes uten pesticider, og er en hurtigvoksende plante. Overflaten på treet er mye mer slitesterkt enn mange andre tresorter. Det gjør at levetiden er lang, så sant forarbeidet er gjort bra. Sist, men ikke minst, er bambus en plante som gjenbruker store mengder CO2. Derfor betraktes bambus som en vedvarende ressurs, og et miljøriktig valg. Det er med andre ord ikke kun én, men flere grunner til å investere i bambusmøbler.

Fordi bambus er et naturmateriale, bør bambusmøblene løpende pleies og behandles for å holde seg fine over tid. Her får du noen råd med på veien til hvordan du vedlikeholder møbler som er laget i bambus.

Vedlikehold av bambus

Vi anbefaler at du behandler bambusmøblene dine med Wood Protector innen du tar møblene i bruk. For å unngå at skitt, fett og støv setter seg fast på treet, anbefaler vi at møblene rengjøres minimum én gang om året. Fjern flekker og urenheter med en ren klut eller svamp som er vridd opp i såpevann. Alternativt kan du bruke vår Wood Cleaner, og følge den bruksanvisningen som medfølger. Tørk godt av møbelet, og la det gjerne stå å lufttørke inne du igjen tar møbelet i bruk. Du kan med fordel påføre Wood Protector for ekstra beskyttelse. Husk at all behandling av bambus skal gjøres i fibrenes retning. Generelt anbefaler vi at skitt og flekker på bambusmøbler tørkes av med en gang, for å redusere risikoen for beskadigelse og sopp.

Med tiden vil bambusmøbler gradvis miste sin opprinnelige farge, fordi bambus nettopp er et naturmateriale. Det er helt ventelig at overflaten endres til en mer patinert grå farge. For å bevare den gylne farge best mulig, skal du fortløpende rengjøre og behandle møbelet som beskrevet ovenfor.

Hvis du er uheldig

Hvis det er utviklet muggsopp på bambusmøblene, anbefaler vi at du renser området med såpevann, eller vår Wood cleaner. Bruk den ru side av en svamp til å fjerne mugg. Når du har skrubbet møbelet godt rent, tørker du etter med en klut og lar møbelet lufttørke helt, inne du eventuelt etterbehandler med Wood Protector.

Det kan skje at det kommer små grå eller svarte flekker på bambusmøbelet, og vi har heldigvis et råd mot det også. Du kan enten bruke litt eddik til rengjøringen, eller litt salt på flekken. Gni forsiktig på området med en fuktig klut og la heretter møbelet tørke godt.

Vinteroppbevaring

Hvis du vil sette bambusmøblene vekk for vinteren, er det er viktig at de står et tørt sted med god ventilasjon. Hvis ikke du kan oppbevare møblene innendørs, anbefaler til at du tildekker dem. Men det er viktig at overdekningen ligger løst, så det kan komme luft inn til møblene. Bambus skal kunne puste, slik at materialet kan tilpasse seg den temperaturen og luftfuktigheten som det er der hvor møbelet står. Hvis ikke vil det oppstå revner i treet. Innen du stiller bambusmøblene vekk, eller tildekker dem, er det lurt å rengjøre dem for å unngå at skitt og fett kan utvikle seg til mørke større flekker eller muggsopp som følge av fuktig vær.

Hvis du sørger for å vedlikeholde bambusmøblene med god pleie, og behandle dem som vi anbefaler her, vil du ha de beste forutsetninger for å ruke møblene sesong etter sesong.

Vil du heller se hvordan du holder bambus ren?

Så se videoen nedenfor og følg instruksjonene.