Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

Tre og vedlikehold

Tremøbler fra Balcony Living produseres av tre av den høyeste kvalitet. Vi har spesialisert oss på sortene teak, eukalyptus og bambus.

Nedenfor kan du lese mer om de forskjellige tresorter, og hvordan du skal passe på møblene slik at de holder seg fine i lang tid.

Gå til eukalyptus
Gå til bambus

Teakmøbler fra Balcony Living

Det er veldig skarpe restriksjoner for import av teak til EU. Det enkelte produkt, for eksempel en balkongstol, skal kunne spores tilbake til nøyaktig det treet som er felt. Teak som brukes i produksjon av balkongmøblene våre, kommer fra plantasjer hvor man aktivt har plantet teak. Plantasjene overholder FSC (Forest Stewardship Council) krav til bærekraftig produksjon. FSC en global, ideell organisasjon som setter standarder for hva som er en ansvarlig forvaltet skog, både miljømessing og sosialt. FSC stiller bl.a. krav om at trefelling foregår kontrollert, og at den tar hensyn til lokalbefolkningen.

Vedlikehold og rengjøring
Teak er en hard tresort, med høyt innhold av olje, som gjør treet ideelt til utendørs møbler. Teakmøblene våre er som utgangspunkt ubehandlet. Hvis teak ikke behandles med olje, vil treet over tid få et pent grå patinert utseende. Det er viktig å understreke at teak er et naturlig materiale, og derfor vil det med tiden forekomme forandringer som små sprekker og revner i treet. Ønsker du å bevare teaktreets opprinnelige gylne farge, er det nødvendig med regelmessig oljebehandling. Hvor ofte det er nødvendig å gi olje, avhenger av værforhold, og hvor værutsatt møblene står plassert. En generell regel er at teak topp-plater bør rengjøres og behandles med Teakolje ca 1-2 ganger i året.

Har teaktreet allerede fått en patinert sølvgrå overflate, anbefaler vi grundig rengjøring med husvask, eller lignende mildt vaskemiddel, alternativt et godt tre rensemiddel som Wood Cleaner. Etter rengjøring og grundig skylling med rikelig vann, er det viktig å la treet tørke helt. Når treet er helt tørt, kan du gi møblene Teakolje. Hvis teaktreet har vært utsatt for særlige vind og værforhold i en lengre periode, kan det være nødvendig å pusse treverket litt med fint slipepapir innen du starter rengjøringen, og gir olje.

Til daglig rengjøring anbefaler vi vask med klut og oppvaskmiddel. 

Oppbevaring
Balcony Living utemøbler i teak bør vaskes med mildt såpevann og tørke godt innen de settes til oppbevaring for vintersesongen. 
Det er forskjellige muligheter når det gjelder optimal vinter-lagring av teakmøblene våre. Hvis møblene oppbevares hensiktsmessig gjennom vinteren, forlenger det levetiden til møblene, og det forenkler klargjøringen når våren kommer, og møblene skal i bruk.
Møblene tåler å stå ute gjennom vinteren, men står de udekket, gir det gir maksimal slitasje på møblene. Det hjelper litt å sette møblene under tak.

  • Det beste er å oppbevare teakmøblene på et loft, i en bod, eller i en kjelder gjennom vinteren.
  • Hvis møblene skal stå ute, har de det best med å være overdekket i den fuktige og kalde vinterperioden. Sørg for god luftgjennomstrømning under beskyttelsetrekk/presenning slik at det ikke dannes kondens og mugg. 
    Hvis møblene skal stå på bakken, er det lurt å la de står ovenpå en pressening slik at de ikke trekker opp fuktighet fra jorden.

 

Eukalyptusmøbler fra Balcony Living

Det er veldig skarpe restriksjoner for import av eukalyptus til EU. Eukalyptus som brukes i produksjon av balkongmøblene våre, kommer fra plantasjer hvor man aktivt har plantet eukalyptus. Plantasjene overholder FSC (Forest Stewardship Council) krav til bærekraftig produksjon. FSC en global, ideell organisasjon som setter standarder for hva som er en ansvarlig forvaltet skog, både for miljøet og sosialt. FSC stiller bl.a. krav om at trefelling foregår kontrollert, og at den tar hensyn til lokalbefolkningen.

Vedlikehold og rengjøring
Våre eukalyptusmøbler er blitt oljebehandlet hos produsenten. Vi anbefaler at du etterbehandler møblene i løpet av sesongen med trerens og olje. Det er viktig å understreke at eukalyptus er et naturlig materiale, og derfor vil det skje forandring i treverket over tid. Man kan ikke unngå at det kommer små sprekker og revner i treet.

Vedlikehold av eukalyptusmøbler er forholdsvis enkelt, og klares med regelmessig rengjøring og oljebehandling. Ønsker du å beholde eukalyptustreets gylne farge, krever det regelmessig oljebehandling. Hvor ofte, avhenger av lokale værforhold, og hvor utsatt møblene står. Som hovedregel bør eukalyptus topp-platen rengjøres og behandles med olje ca. 1-2 ganger i året. Hvis treet får svarte flekker på overflate, anbefaler vi grundig rengjøring med mildt vaskemiddel, alternativt et godt trerensemiddel. Etter rengjøring og skylling med rikelig vann, er det viktig at møblene tørker helt. Når treet er tørt, er det klart til å bli behandlet med olje. Har treet vært særlig hardt eksponert for vær og vind i en lengre periode, kan det være nødvendig å pusse treet lett med fint slipepapir innen du starter på vask- og oljebehandlingen. 

Til daglig rengjøring anbefaler vi vask med klut og oppvaskmiddel. 

Oppbevaring
Vis omtanke for utemøblene innen du setter de vekk for sesongen med en god vask. Vent til de er gjennomtørre før du setter de til lagring. 

Det er forskjellige muligheter når det kommer til vinter-lagring av Balcony Living eukalyptusmøbler. 

  • Det beste er å oppbevare eukalyptusmøblene på et loft, i en bod, eller i en kjelder gjennom vinteren hvor temperaturen er forholdsmessig konstant.
  • Hvis møblene skal stå ute, har de det best med å være overdekket i den fuktige og kalde vinterperioden. Sørg for god luftgjennomstrømning under beskyttelsetrekk/presenning slik at det ikke dannes kondens og mugg. Hvis møblene skal stå på bakken, er det lurt å la de står ovenpå en pressening slik at de ikke trekker opp fuktighet fra jorden.

 

Bambusmøbler fra Balcony Living

Det er veldig skarpe restriksjoner for import av bambus til EU. All den bambus som blir brukt i produksjon av balkongmøblene våre, kommer fra plantasjer. Plantasjene overholder FSC (Forest Stewardship Council) krav til bærekraftig produksjon. FSC en global, ideell organisasjon som setter standarder for hva som er en ansvarlig forvaltet skog, både for miljøet og sosialt. FSC stiller bl.a. krav om at trefelling foregår kontrollert, og at den tar hensyn til lokalbefolkningen.

Innen du tar møblet i bruk
Bambus er et naturmateriale, og fargen på bambusen vil påvirkes av dagslys de første par måneder. Derfor bør du i starten la overflatene stå uten vaser, skåler osv. Husk at all rengjøring og behandling av bambus skal skje i fibrenes retning.

Rengjøring
Den beste måte å rengjøre bambusmøbler på, er med klut og såpevann. Hvis overflaten ikke rengjøres jevnlig, vil den med tiden bli mer mottagelig for smuss, fett og støv.
Hvis du har bambusmøbler stående på en balkong ut til en trafikkert vei, vil du nok oppleve at svevestøv fra biltrafikken setter seg på møblene. Dette kan vaskes vekk med en hardt vridd opp klut.

Mange av våre kunder har gode erfaringer med å bruke eddik til å rengjøre bambus.

Oppbevaring
Det er en god idé å vaske bambusen godt innen du setter de vekk for vinteren. Slik unngår du at smuss og skitt ikke omdannes til mugg. 

Det er best å oppbevare bambusmøbler et tørt sted, med god luft ventilasjon. Det er viktig at bambus kan «puste», slik at det tilpasser seg luftfuktigheten. Derfor bør du aldri dekke bambusmøbler helt med lufttette materialer som eksempelvis plastpresenning eller voksduk i mer enn 12 timer av gangen. Du bør derfor heller ikke oppbevare bambusmøbler på steder med skiftende luftfuktighet. Dette kan medføre revner i bambusen. Unngå derfor uoppvarmet kjelder, loft, garasje, uthus osv. Beskytt også møblene mot direkte varmekilder som eksempelvis radiatorer.