Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

Tyvstart balkongkassesesongen

Blomster eller krydderurter - vi kan ikke vente lenger, og  tyvstarter sesongen med hardføre planter som pynter i balkongkassene allerede nå.
Etter hvert som solen varmer, og kommer høyere opp på himmelen, kribler det mer og mer i fingrene etter å komme i gang med balkongkassene for alvor. Mens vi tålmodig venter på å gå i gang for fullt, er det hyggelig å bruke tiden til å planlegge hvilke planter du gjerne vil ha, og ikke minst, tenke over hvilke planter som vil trives på nettopp din uteplass. Har du en østvendt balkong, er det ikke gitt at du får de samme planter til å vokse seg fine, som hvis din balkong f.eks. er sydvendt.

For å hjelpe deg i gang, har vi laget illustrasjoner som viser hva som gror og trives best på balkonger i de forskjellige himmelretninger, oppdelt i spiselige planter og dekorative planter.


Spiselige planter og krydderurter som trives på en skyggefull balkong
Flere typer krydderurter og grønne planter tåler ikke å stå sydvendt, i direkte sollys mange timer om dagen. De trives bedre i en balkongkasse på en øst-, eller vestvendt balkong. Og fortvil ikke hvis du har en nordvendt balkong eller terrasse uten særlig mye sol – det er mange muligheter til å ha både flotte og smakfulle vekster i balkongkassene her også.

  • Markjordbær elsker en skyggefull skogbunn, og kan saktens dyrkes på balkong med relativt mye skygge
  • Ramsløk stammer også fra skogbunnen, og trives godt i skyggen.
  • Gressløk smaker deilig, og er vanskelige å ta knekken på, selv på en skyggefull balkong
  • Mynte, som er fantastisk til te og matlaging, er faktisk likeglad med hvilken retning balkongen vender

 

Dekorative planter som liker en skyggefull balkong:

  • Eføy vokser veldig fort – også i skyggen. Du skal derfor være påpasselig med at den ikke tar helt overhånd på balkongen
  • Bregner kommer i et utall varianter, men felles for dem alle er at de trives godt i skyggen, fordi bregner opprinnelig er en skogbunnplante
  • Flittig Lise har lang blomstringstid, - selv i delvis skygge. Den er god å få i balkongkassen på våren, når nattefrosten er over
  • Hortensia familien dekker over et bredt spekter av planter som ikke krever mye sol, men som allikevel får fantastiske blomsterskjermer. Forhør deg på ditt lokale plantesenter, og finn den typen som passe hjemme hos deg

Hos Balcony Livng har vi balkongkasser med et enkelt uttrykk, så vel som modeller i all verdens farger som frisker opp balkongen. Hvis du liker det naturlige look, har vi våre egne Maja balkongkasser i teak. Foretrekker du et minimalistisk uttrykk med rene linjer, har vi også et stort utvalg i eksempelvis sink og galvanisert jern. Og ikke å forglemme de populære selvvanningskassene fra Lechuza og Emsa.

Se, og la deg inspirere av vårt utvalg av balkongkasser her. Eller gå på oppdagelse i det store utvalg av tilbehør til innredning av balkongen her.