Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

Stille oase: Inspirasjon til å style det lille uterommet midt i byen

Med en balkong på få kvadratmeter, har det vært viktig for Andrea Glad å beslutte seg for hva hun ville bruke sin balkong til. Og med en plassering midt inne i byen, skal balkongen fungere som en fredelig helle for hun selv og kjæresten, midt i en travel hverdag. Les med her, og få den 27-årige danske influenser tips til innredning av balkong med møbler med flere funksjoner, og hvordan hun har skapt privatliv med parasoll og et balkongtrekk.


Hva betyr balkongen din for deg?
– Jeg bor i en leilighet midt inne i byen, så en balkong er gull verdt når solen skinner, og boligen en kokende varm. Jeg elsker å tilbringe tid i utenfor, men det er også deilig å trekke seg vekk fra byens gater, med støy og mange mennesker, og nyte roen på min egen balkong. Her elsker jeg å lese en god bok, drikke morgenkaffe med kjæresten min, eller inviterer familie og venner over til middag.

Hva har du tenkt over i forbindelse med innredning av balkongen din?
– Min balkong er ikke så stor. Med få kvadrat, er det viktig å gjøre opp med seg selv hva man vil bruke plassen til. For min del er det viktig at det er plass til å slappe av, og til å spise en hyggelig middag. Jeg har innredet balkongen med Beate Loungesofa, og metall hengebordet fra Balcony Living. Hengebordet er virkelig smart på en liten balkong, da det kan brukes til å spise middag ved, men også enkelt slås ned, hvis jeg skal bruke plassen til å slappe av. Puter og teppe i sofaen, og blomstene i balkongkassene, er med til å gi balkongen min hyggelig stemning og personlighet.

Det er også viktig for meg at balkongen er litt privat slik at ikke naboene kan følge med i alt vi foretar oss. Derfor kjøpte jeg som noe av det første, et balkongtrekk. Dette er med til å skape en litt mer privat oase. I tillegg er Stine parasollen veldig god, fordi den også er med til å skjerme litt for naboene. Samtidig er det veldig deilig med en parasoll når solen blitt litt vel stekende.


Beskriv en drømmedag på balkongen.
– Vi er heldige å ha sol på balkongen fra ca. kl 10 om morgenen, til ca. kl 18 om kvelden. Så en drømmedag starter allerede fra tidlig formiddag. Her får jeg den første kaffekoppen og litt mat sammen med kjæresten min. Jeg elsker det rolige morgenlivet hvor vi ikke har travelt, men bare nyter stillheten i gården. Så bruker jeg gjerne et par timer på å lese en bok, eller bare slappe av, og lytte til en pod. Senere på etter middagen får vi noen venner over til et glass vin, og noe snacks, mens vi nyter dagens siste solstråler.

Hvorfor valgte du Stine i natur?
– Jeg har lenge sette etter en parasoll til balkongen. Den skulle være både hyggelig og praktisk. Derfor er Stine helt perfekt til meg. Jeg valgte parasollen i natur fordi den da matcher fasaden i gården veldig fint. Samtidig er det en rolig farge, som gjør at man kan tilføre mønstre og farger med puter og tepper, uten at det blir for rotete å se på.