Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

Slik innreder du uterommet minimalistisk

I Skandinavia har den minimalistiske trenden satt sitt avtrykk i mange hjem over de seneste år, og mange videreføre stilen også til uterommet. Kjennetegnet er enkelhet, avdempet fargebruk og vekting av kvalitet fremfor kvantitet. Populariteten skal sees i sammenheng med minimalismens rolige og stilfulle uttrykk som skaper gode rammer for å koble av i kropp og sjel etter en lang dag.

Men hvordan innretter man sin balkong i tråd med minimalismens dyder? Enten du skal innrede en helt ny balkong, eller kun ønsker å redefinere balkonginnredningen, får du her en startguide for å komme godt i gang med prosjektet.

Få overblikk over rommet

Det første du bør gjøre er å få overblikk over utgangspunktet. Hvor stor er balkongen? Hvor mange møbler, og hvor mye tilbehør har du i forveien? Er det plass til å bevege seg rundt? Det er viktig å ta høyde for selve rommet, innen du for alvor kaster deg ut i å innrede. En minimalist søker etter å begrense det materielle forbruket, så det kun er det essensielle som står tilbake. Et opplagt sted å starte er derfor å gjennomgå tingene på balkongen én for én, og utvelge de enkle og stilrene gjenstander som enten har betydning for deg, eller som forteller noe om deg og din stil. Minimalisten holder fokus på kvaliteten fremfor kvantiteten. Er det plass mellom elementene på balkongen, vil selve rommet gjerne fremstår større.

Kombiner funksjonalitet og estetikk

Når du har gjort en god vurdering av balkongens rom og utvalgt de gjenstander som du ønsker å gjenbruke, kan bu begynne å planlegge plassen i rommet. Her er det viktig å tenke over rommets primære funksjon. Hva skal du bruke uterommet ditt til?Hver gjenstand skal ha en formål, og kun de møbler  som understøtter rommets funksjon bør stå tilbake. Eksempelvis er det ingen grunn til å ha fire stoler som opptar plass i det daglige, hvis dere normalt er kun to personer som bruker balkongen. Det vil også være fordelaktig å orientere seg mot de multifunksjonelle møblene – som kan være både praktiske og veldig fine.

Velg farge med omhu

Når man snakker farger på utenomsinnredningen, er det naturlig å tenke på tekstilene – puter, pledd, tepper osv. Men faktisk er materialene i møbler og inventar også med til å fargesette rommet. Tenk bare på forskjellen et bord i teak kontra et bord i svart pulverlakkert metall, uttrykker.
I den minimalistiske stilen, brukes gjerne en nøytral fargepalett. Den minimalistiske innredningstilen er ofte dominert av fargene svart, hvit, grå eller beige, men du kan med fordel velge å tilføre én ekstra farge for å skape en mer dynamisk atmosfære. Du kan også gå skrittet lenger, og bruke forskjellige nyansere av den samme palett. Til dette formålet, kan du f.eks. inndra planter, tekstiler og enkelt estetisk tilbehør.

 Gi uterommet et personlig preg

Selv i den minimalistiske stilen, behøver ikke all innredning være 100% etter boka. Du kan selvfølgelig gi din personlige touch til den minimalistiske stilen. Dette kan du gjøre med f.eks planter, tekstiler og tilbehør. Fyll balkongkasser med favorittplantene dine, bruk en pyntepute til balkongstolen som matcher de andre farger. Dette vil på en behagelig imøtekommende måte bryte med det ellers harde uttrykket og de stramme linjer som kjennetegner minimalismen.

Hold den røde tråden

Uansett hvilke valg du tar i prosessen med å skape et minimalistisk inspirert uterom, er det viktig at du husker å følge en rød tråd. En god tommelfingerregel er å være bevis sammenhengen mellom valg av materialer, farger og geometriske former. Bruker du dette som en rød tråd, sikrer du deg at du følger minimalismens dyder. Og det som er enda bedre er at med å bruke planter, tekstiler og tilbehør, har gjort innredningen av uterommet personlig