Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

Mangler du også plass på balkongen?

Mange av oss drømmer om litt mer plass. Også på balkongen vår. Langt de fleste balkonger er ikke mer enn noen få kvadratmeter store. Vi vil allikevel gjerne flytte ut og bo der når sommeren kommer, og solen skinner. Med det som utgangspunkt, har vi laget en guide til deg med tips til å utnytte kvadratmeterne på balkongen best mulig.

For å utnytte balkongen mest optimalt, er det lurt å gå etter multifunksjonelle møbler og møbler som kan henges opp, eller på annen måte monteres på veggen eller balkonggelenderet.

Balkongbord
Når det gjelder bord til balkong, finnes det mange gode og smarte løsninger. Spesielt bør fremheves balkongbord som kan henges opp på gelenderet – såkalte hengende balkongbord. Disse bordene kan man foldes ned, så de opptar minimal plass når de ikke er i bruk. Våre bestselgere innen balkongbord hører til i denne kategorien av bord. De kan tilpasses bredden på gelenderet, slik at de henger solid og trygt. En morsom liten detalj er at du kan heve og senke bordet så det passer i høyden både som spisebord, men også f.eks. som lekebord til barna. Du kan se hele sortiment vårt av balkongbord her.

En annen utfordring vi ofte opplever med små balkonger er at det ikke er plass til et tørkestativ. Det er det heldigvis råd for. Vi har nemlig selv utviklet et balkongbord som har integrert tørkestativ - ta en titt på  Alma balkongbord 80 x 60 cm og Alma balkongbord 100 x 60 cm. Den øverste platen av bordet (bordplaten) kan løftes av, og tørkesnoren kommer frem. Du kan altså tørke tøy, og spise lunsj på balkongen samtidig.

Balkongbord med tørkestativ

Balkongstoler
Når vi snakker om balkongmøbler, kan vi selvfølgelig ikke komme utenom en god stol. Vi fører et bredt utvalg av klappstoler, spisestoler og stoler som kan stables. Det er gode muligheter til å finne en stol til ethvert bruk.

Det tilbakevendende spørsmålet når det kommer til stoler, er selvsagt god komfort. Hvor behagelig skal en balkongstol være? Skal du kun sitte ned og slappe av i 5 minutter, eller skal du slå deg ned i stolen til et langt godt måltid? Klappstoler er ofte den mest plassbesparende løsning, og våre nye modeller med armlener er utrolig behagelige stoler. Ta en titt på Karla i teak og Katinka i eukalyptus.

Selvsagt finnes det balkongstoler som er adskillig mer komfortable enn klappstolene. Men er gulvplassen knapp, er det lurt å gå etter stoler som kan stables. Vi vil gjerne fremheve våre egne stablebare stoler, som f.eks. Freja Regatta spisestol i flettet tau og Sunqueen stolen.

Freja stablebar armlenstol

En annen løsning er selvsagt oppbevaringsbenken, eller den klassiske putekassen, hvor du kan oppbevare puter, tepper osv., samtidig som du får sitteplasser.

Favorittløsning, som vi erfarer at kundene våre ofte faller for, er å investere i balkongstoler som er pene og komfortable nok til også å bruke inne i stua. Med andre ord; du nøyes med et enkelt sett spisebordstoler som kan brukes både inne og ute på balkongen. Her vil vi gjerne foreslå den fine og holdbare Javi stolen som er laget i eukalyptus tre og regatta tau. 

Javi balkongstol

Når vi har valgt bord og stoler til balkongen, og så er det vel ikke plass til mer, tenker du kanskje. Men vi hos Balcony Living er opptatt å gjøre balkongen til et sted du virkelig trives og lengter etter å komme tilbake til. Det kan tilbehør og innredningsdetaljer hjelpe til med.

Balkongkasser og tilbehør
Vi har bl.a. balkongkasser i forskjellige størrelser og materialer som teak og sink. De kan henges på utsiden av gelenderet.  På den måten kan du ha mange balkongkasser uten at det går på bekostningen av romfølelsen. Sjekk også den lille Alba hyllen i tre til å henge på gelenderet – et populært valg når plassen er trang.

Alba hylle til gelender

Har du ikke så mye gelenderplass, men derimot godt med veggplass, foreslår vi et espalier til å henge opp på veggen. På et espalier kan du henge opp alt fra blomsterpotter til oppbevaringshyller og -kasser. En smart måte å lage f.eks. en grønn plantevegg på.

Balkongparasoll
Selv om det er fantastisk deilig å sitte i solveggen på balkongen, og nyte solens varme stråler, kan det av og til bli for mye av det gode. Midt på dagen, når solen steker som mest, kan behov for avskjerming melde seg. Og nei, balkongparasoller behøver ikke oppta all verdens plass på balkongen. Spesielt ikke hvis du bruker et av våre balkongbeslag, hvor du fester parasollen direkte på gelenderet. Se alle parasollbeslagene våre her. Som noe nytt, har vi også noen geniale plassbesparende parasollføtter.

Når du skal ut og finne en god parasoll til balkongen din, er det et par ting du bør være spesielt oppmerksom på. Det første er selvsagt monteringen. Du skal ha kontroll på forskjellige mål på gelenderet innen du bestiller parasollen. Les gjerne vårt bloggoppslag om nettopp det å velg og montere parasollbeslag.

Balkongparasoll med tilt

I tillegg er det en god idé å overveie en parasoll med tilt-funksjon. Dvs. at det er mulig å vinkle parasollen i forhold til hvor høyt solen står på himmelen. Du kan vinkle parasollen så den er på utsiden av gelenderet og selve balkongen, og dermed spare deg for plass. Du kan lese mer om hva som er verdt å vite om balkongparasoller innen du bestiller her.

Nå er det bare å gå i gang med innredning av uterommet ditt. Vi ønsker deg mange gode timer på balkongen, og lykke til!