Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

Førstehjelpskurs: Gi nytt liv til balkongen med tekstiler

Når våren melder sin ankomst, og vi igjen skal by årets utesesong hjertelig velkommen, sier vi velkommen til sol, varme og morgenkaffe på balkongen. Du har ventet på det, vi har ventet på det, og din vinterkledde balkong har ventet på endelig å skulle ta form igjen. Uterommet skal igjen gjøres klart til å invitere deg og dine kjære ut til hygge i fri luft, sol og varme. Men, hjelpe meg, hvor skal man starte, hvis man ønsker å puste nytt friskt liv i balkongen? Vi anbefaler at du retter blikket mot tekstilene. 

Tekstiler er enkle og takknemlige virkemidler å bruke for å sette ditt helt eget preg på balkong, hva enten du kaster deg over seteputer, pynteputer, madrasser, pledd eller tepper. Det er fort gjort, og det er morsomt. Vi inviterer til fri lek med tekstiler i mange forskjellige farger, mønstre og materialer. 

Tekstiler på balkongen

Pynteputer, sitteputer og madrasser
Med utvalgte puter i sittemøblene, kan du uten de store armbevegelser prege stilen på balkongen og terrassen, og gi nytt liv. Verdt å nevne er også de veldig populære madrassene, som de seneste år har tatt uterommet med storm. Med bløt bomullsfyll, gir madrassen god komfort, enten de brukes som sete/rygg pute i stoler, ligger på en benk, eller rett og slett som deilig liggeunderlag.

Ønsker du å skape ro, og flørte litt med minimalismen, kan du avgrense deg til èn farge på puter og madrasser. For et mer uformelt og livlig uttrykk, gir det god effekt å blande grove og fine materialer, samt å utforske forskjellige kombinasjoner med mønster og farger. 

Fremgangsmåten er underordnet; det viktigste er at du finner en løsning som passer inn i dine tanker for innredning av uterommet. Poenget vårt er at man raskt og enkelt kan oppnå mange forskjellige uttrykk bare ved å skifte noen puter.Pledd

Utekosen skrus mange hakk opp på balkongen med vakre varmende pledd til å svøpe seg inn i. De er ikke bare praktiske når temperaturen faller, men også en fryd for øyet. Bløte pledd, gjerne kombinert med matchende pynteputer, kan piffe opp selv den mest uttrykksløse balkong. Lar du deg lokke av den minimalistiske, nordiske stil, er naturens egne farger og kjølige nyanser opplagt å inndra i balkonginnredningen. Heller du derimot til å uttrykke liv og sprell på balkongen, kan du kaste deg ut i mer fremtredende farger. Kanskje pleddet skal være blikkfanget på balkongen din, som ligger og frister til å slå seg ned utenfor neste uansett vær. Et pledd i riktig farge, har eminent egenskap til å skape sammenheng med andre interiørelementer, og til å gi varme og hygge. Og fremfor alt er pledd en overkommelig måte å skifte kurs i innredningen.

Gulvteppe
Sist med ikke minst, kan du gi balkongen førstehjelp ved å bruke fine gulvtepper. Et teppe på balkonggulvet luner og gir hygge til uterommet både fysisk og visuelt. Med et teppe kan du skape stue-fornemmelse ute på balkongen, eller bruk teppe til å samle et loungeområde, eller markere forskjellige soner. Det rette teppet kan redefinere stilen på balkongen. Går du etter en minimalistisk avdempet uttrykk, kan du med fordel velge et ensfarget teppe, og gjerne i en farge som ikke skiller seg alt for mye ut fra fargen på gulvet. Søker du derimot etter et varmt og blidt uttrykk, kan du la mønstret og fargeglade tepper styre innredningen. Under alle omstendigheter er det felles for tepper at de bringer umiddelbart behag når man beveger seg rundt på gulvet.

Alt i alt er det å leke seg med tekstiler en enkel øvelse og en praktisk måte å puste nytt liv i balkonginnredning - derfor er bruk av tekstiler et fornuftig sted å starte.

Hos Balcony Living har vi i den grad oppgradert utvalget av tekstiler - både vakre pynteputer, sitteputer til stoler og benker, madrasser i forskjellige størrelser, bløte pledd og dekorative tepper. Du finner hele utvalget under kategorien Tekstiler på webshoppen vår.

Vi ønsker deg velkommen utenfor til ny sesong på balkongen!