Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

Drømmen om balkonglivet: 5 trinns guide til nye balkongeiere

Drømmen om et privat uterom, en sjarmerende balkong, blir til virkelighet for flere og flere. Etter lang tid med drømmer, sitter du endelig med ditt eget frirom hvor du og dine kjære kan dele en flaske vin, se hverandre i øyne over en god middag, leser de bøker som har samlet støv på reolen, strikker, ta morgenkaffen, eller bare nyter solens varme.

For å komme dit hvor man bare nyter balkonglivet, skal rammene være i orden. Ønsker og behov skal tilgodeses, og de muligheter som balkongen gir skal utnyttes. Det krever noen overveielser og forberedelser. Derfor presenterer vi en 5-trinns guide til deg som er ny balkongeier. 

1. Forventningstavstemning
Avklar først med deg selv, hva du ønsker å bruke balkongen til. Skal balkongen være et sted for sosialt liv? Ønsker du en mindre kjøkkenhage? Skal det være et sted hvor du kan ligge og sole deg? Når du har blitt enig med deg selv om hva du ønsker å bruke balkongen til, og hva som er viktig for deg, har du allerede lagt noen klare rammer for balkonginnredningen.

2. Få en overordnet idé med uterommet
Med en god idé eller visjon for balkongen, kommer du nærmere hvordan balkongen din skal bli. Hvilken stil og hvilket uttrykk, og hvilken stemning går du etter? Skal det være minimalistisk med noen få, men gode møbler, eller vil du slå deg løs med masse tekstiler? Er det bestemte materialer og farger du foretrekker? Tenk gjerne overordnet, og søk inspirasjon på nettet, i magasiner og sosiale medier. Har du en overordnet idé, unngår du å handle i blinde når du skal innrede balkongen. 

3. Få overblikk over kvadratmeterne
Innen du kjøper deg fattig i balkongmøbler, vil det være en god idé å undersøke hva som er mulig å realisere. Få en fornemmelse av rommet. Finn ut hvor solen kommer fra, om dørene åpner inne eller ut, og finn ut hvor mye plass du i virkeligheten har til rådighet.

4. Kan ideen realiseres? 
Når du først vet hvilket forventninger du har til rommet, vet hvilken idé du går etter og samtidig har øye for de begrensninger som balkongen setter, kan du forholde deg til de reelle muligheter og utarbeide en plan for innredningen. Kanskje er det ikke plass til alt det du hadde håpet på, og må gå på kompromiss på noen områder.

5. Se mulighetene vokse ut av begrensningene
Uansett størrelsen på balkongen, er mulighetene heldigvis mange. Når først du får øye på dem, kan du skape et hyggelig og innbydende uterom.Er det knapt med kvadratmeter, kan du f.eks. tenke i fleksible møbler som henge- og foldebord, stoler som kan stables eller klappes sammen, og oppbevaringsbenk. Det kan være at ideen din skal justeres, så du i stedet for en lounge sofa kan nøyes med et loungehjørne i bambus eller et elegant hjørnemodul i flettet tau
Når du har gjort de nødvendige overveielser, har du de beste forutsetninger for å skape akkurat den balkongen som passer til deg, og du har de beste forutsetninger for det gode balkonglivet som vi alle drømmer om.

Hva har andre gjort?
Vi har besøkt en familie i København for å høre om deres erfaring med å flytte inn i ny bolig med balkong. Over en kopp kaffe, fikk vi en hyggelig snakk om hvilke overveielser og erfaringer de gjorde seg som nybakte balkongeiere.

"For oss betydde det å få balkong fremfor alt at vi fikk et ekstra rom, vårt helt eget "private utenfor" på en måte. Når man som oss, bor midt i byen i blokk, i en mindre leilighet, er det fantastisk å ha mulighet for å trekke innerommet med utenfor, og la det bli en del av hverdagen vår.

Vår idé med innredningen var å forfølge en boho-stil med møbler i bambus og med markante planter i store potter for å skape en levende balkong – vel å merke uten å skulle smyge oss rundt møblene.

Vi fant også fort ut av at det var viktig å se balkongen an, innen kredittkortet gikk alt for varmt. Vi kjøpte f.eks. en alt for stor solstol i starten. Vi startet rett og slett feil sted. Ideen var god, men vi skjønte fort at det ikke kom til å fungere med den stolen.
Vårt beste råd? Innred balkongen ut fra de kvadratmeter som er til rådighet, og få det beste ut av de kvadrat du har."