Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

Innred uterommet i ny nordisk bohem-stil

Gjennom tidene ser vi uendelig mange forskjellige innredningtendenser. Noen passerer fort forbi, andre tendenser kommer for å bli. Bohem som innredningstil faller inn under sistnevnte tendens. Vi er mange som fristes av den romantiske og lekende stilart, som kjennetegnes ved at det egentlig ikke er noen «regler». Det er i prinsippet ok å fremheve skjevheter, finurlige detaljer, personlighet. Fremfor alt søker bohemstilen etter å skape en uformell og avslappet stemning.

Den bohemstil som hitter i dag, bærer tydelig preg av en nordisk tvist. Den nordiske stilen og den bohemske stilen, som egentlig står fjerne fra hverandre, har faktisk mer til felles, enn det som først kommer til syne. Den nordiske tvist og fornyelsen av stilarten har åpnet for nye, kreative innredninger som gjør stilen innbydende og personlig, med et lett og rolig uttrykk. Er du også blitt rå-forelsket i den nye nordiske bohemstilen, gir vi deg her fire enkle råd med på veien mot en boho-balkong skapt til deilige late dager utenfor.

1. Bruk naturens elementer
Det naturlige og jordnære spiller en viktig rolle i den bohemske stilen. Møbler i teak, eukalyptus, og ikke minst bambus, kan være en måte hvor du trekker inn det naturlige og jordnære i innredningen. Men også bruk av markante planter i ulik fasong og høyde gir den litt eksotisk og bohemsk atmosfære. Store potter gjør underverker på balkongen. Vår selvvannende Klimakrukke er f.eks rommelig nok til store prydgresser, som absolutt lar naturen innta balkongen.

2. Miks tekstiler i ulike farger og mønstre  
Den bohemske stil er tradisjonelt en stilart hvor farger og frodige mønstre kombineres. Med den moderne nordiske tvist, forenes to verdener, hvor de ville farger og mønstre kombineres med lyse, mer avdempet farger og mønster, for å tone ned helhetsinntrykket. Det er opplagt å la bohemstilen gjenspeile seg i tekstiler. Innredningselemeter som puterpleddsitteputer og madrasser, skal det nemlig ikke spares på i denne stilarten. De bløte og fargerike elementer skal bane vei for koselig og innbydende uteplass, med plass til ro og velvære.

3. Frem med kule loppefunn
Et særtegn for den bohemske stil at det uperfekte vektes fremfor det perfekte. En måte å oppnå det nordiske bohem-inspirerte uttrykk er derfor å søke fine, rare ting, gjerne krydre med reiseminner, og gjerne i en dempet fargepalett. Det er disse pussigheter som er med til å gi uterommet ditt et mer uformelt og personlig preg.

4. Sett stemningen
Når du går etter det bohemske look, bør du sist, men ikke mindre viktig, fokusere på den stemningen som innredningen din er med på å skape. Dit boho-uterom skulle gjerne legge opp til avslapning, hygge, velvære og nærvær, og få gjestene til å glemme alt om tid og sted. Følger du disse råd, er du allerede godt på vei.