Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

Ideer til boheminspirert utendørsliv

Ro og natur er ord som går igjen når 31-årig fotograf og content creator Sofie Hammer skal beskrive utelivet sitt. Hun og familien funnet seg til rette på en liten gård i vannkanten ved den danske by Korsør. På sparsomme kvadratmeter blir utendørslivet levd til fulle. Her har Sofie med mann og 3 barn skapt hyggelige oaser, som følger solen hele året rundt – fra tidlig vår, til den siste solstråle i oktober. For Sofie og mannen har det vært et aktivt valg å flytte familien vekk fra storbyen, og ut på landet. Her leves livet i en langsom rytme, hvor tid og nærvær er fellesnevner. Vi har bedt Sofie Hammer sette et par ord på, hva utendørslivet betyr for henne. 

Sofie Hammer med Rozette teak klapbord og Freja Fletstol

Bilde 1: Sofie Hammer med Sunqueen benk og Rozette teak bord. Bilde 2: Rozette teak bord med Freja spisestol i flettet tau.

Hva betyr uterommet ditt for deg?
– Uterommet mitt er et kreativt frirom hvor jeg kan leke med planter og innredning i helt nye og annerledes omgivelser enn mine fire hvite vegger tillater innendørs.

Hvordan bruker du hagen og uterommet i hverdagen?
– Det er et sted hvor jeg finner ro, reflekterer, har kjærlighets arrangementer, utfolder meg fysisk for eksempel i form av yoga og ballspill med barna. Jeg nyter solen i deilige møbler som gir kroppen lov til å slappe av.  

Hvordan vil du beskrive stilen din?
– Jeg elsker bohem, brente varme farger, planter i massevis, trær i alle avskygninger, fine puter og pledd. En rolig stil med et boho-touch. 

Regatta Rope Loungesofa Venstre med Rozette teak bord. 

Hva er viktig for deg når du innreder uterom
– Det er viktig for meg å ha små kroker så jeg enkelt kan flytte meg rundt og følge solens rytme. Små spots rundt i hagen synes jeg er viktig å prioritere. Planter og blomster avgjørende for den hyggelige stemningen.

Du er stor fortaler for slow living – hva betyr dette begrepet for deg?
– Jeg prioriterer egen omsorg høyt. For meg innebærer det blant annet yoga hver dag, helårs bading, løpeturer og stille kaffestunder. Så har vi fra valgt pasning til de minste. Dette betyr mer tid sammen som familie alle ukens dager, med alt som det innebærer av lek i hagen og å ta barna med til forskjellige prosjekter inne og -utenfor.  

Bilde 1: Sofie Hammer med Stine Stripete parasoll i Olive. Bilde 2: Sunqueen benk med Bodil bambus espalier og Ovalina plantekasse.

Hvorfor ble du opptatt av slow living?
– Jeg hadde et ønske om å være sammen med barna mine så mye som mulig når de er små, og har behov for nærvær. Det har vært mulig for oss å gripe sjansen blant annet fordi jeg er selvstendig. Mannen min er hjemme gående, så vi har i en viss utstrekning byttet rundt på kjønnsrollene.

Du bor i dag på landet med familien din – hvorfor valgte du det?
– Jeg er opprinnelig født og oppvokst i København. Etter å ha bodd ett år i Canada, visste jeg med meg selv at jeg hadde behov for en hage og naturen i nærheten, i stedet for det ville bylivet. Det er befriende å kunne sende barna ut i all slags vær, og ha 5 minutter ned til stranden. Det er avgjørende for min indre ro. 

Vi håper at du med inspirasjon fra Sofie Hammers deilige natur-univers skaper det utelivet som du trives med - lykke til!