Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

Vårrengjøring på balkongen? Gjør teakmøblene klare for sesongen

Denne guiden er også velegnet til eukalyptusmøbler 

Med våren kommer lyset og varmen frem igjen. Vi forbereder oss til mange timer under åpen himmel. For mange av oss oppstår ønsket om å gi hjemmet en kjærlig overhaling innen sommeren starter for fullt.

Balkongen og uterommet trenger gjerne også litt omsorg. Mange måneder med snø og sludd kan ha gjort balkongmøblene værbitte og litt slitne å se på. Heldigvis er det råd å hente. Her gir vi deg nemlig en guide til hvordan du enkelt kan behandle dine teak balkongmøbler.

Verdt å vite om teak

Mange utendørsmøbler er laget i teak, fordi denne tresorten har lang levetid. Og i tillegg til flott utseende på treverket, er treet både hardt og rik på olje fra naturens side. Dette gjør treet ideelt til barskt nordisk klima.

Teakmøbler kan derfor også stå utenfor hele året rundt. Fordi tre er et naturlig materiale, vil det med tiden oppstå misfarge og ujevnheter hvis man ikke rengjør treverket. Men med den rette pleie, bevarer du møblene i mange sesonger.

Rengjøring av teaktre

Til å rengjøre teakmøbler, bruker vi Trerens fra Brafab. Produktet sprayes på treet. Deretter skrubbes skitt vekk med en børst som er velegnet til tre. Det er viktig at du alltid børster med årenes retning. Denne behandlingen gjentas så mange ganger som nødvendig. Bruk en våt klut til å tørke vekk smuss.

Opplever du at det fortsatt er misfarge på treet, kan du pusse forsiktig med fint sandpapir. Hvis du ønsker å pusse treet, er det viktig at treet er helt tørt og rent.

Påføring av olje

Hvis du ønsker, kan du etter rengjøring, gi treet olje. Her bruker vi Brafab’s Teakolje. Igjen, det er viktig at treet er helt tørt innen du gir olje. Man kan også la være med å gi olje, og bare la teakmøblene stå ubehandlet. Dermed vil de med tiden få en flott grå patinert overflate, som er nettopp kjennetegner teaktre. Avhengig av hvilket uttrykk man foretrekker, kan man altså velge å gi treet olje for å få frem den gylne fargen i teaktreet, eller man kan velge å la møblene stå ubehandlet, slik at møblene får en grålig utseende. Det har ingen betydning for møblene levetid eller funksjon om man gir olje, eller ikke.

Ved å følge ovenstående rengjøringsguide, holder møblene seg fine i mange sesonger fremover.

Vi ønsker deg god vårrengjøring, og en herlig utesesong!

Du finner ennå mer informasjon om tre og vedlikehold her