Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

De 5 beste råd til å innrede en balkong

Følgende er et utdrag fra en artikkel publisert i den danske avisen Berlingske.

Selv en liten balkong kan oppfylle drømmen om loungestemning og grønne oaser. Det krever bare planlegging og oversikt over dybde og høyde, og multifunksjonelle møbler.

For Trine Lindstrøm Eriksen begynner høysesongen i disse dager, når temperaturene igjen innbyr til utendørs liv. Sammen med foreldrene eier hun Altanbutikken, som har spesialisert seg på produksjon og salg av alt fra blomsterkasser, sammenleggbare bord, parasoller og loungemøbler til balkonger i alle størrelser.

Trine Lindstrøm Eriksen bor i en leilighet i fjerde etasje sammen med mann og to små barn. Hun trekker derfor på egne erfaringer når hun gir råd til kunder og hjelper til med å innrede balkonger.

Hennes mantra er å tenke nøye gjennom hvilke behov du har før du kjøper møbler til balkongen.

For en grill og en stor parasoll kan se veldig koselig ut, men hvis du aldri griller eller nesten ikke har sol på balkongen, er det nok bedre å investere i noen fine pledd og møbler å slappe av i.

Etter mange år i bransjen, har hun kokt det ned til fem hovedtips som er viktige å ha i bakhodet før du innreder balkongen:

1. Tenk høyde
Ikke bare tenk flatt, tenk høyde.

Et espalier er genialt til å henge opp balkongkasser, og få inn mer grønt, samt til å henge opp diverse grillutstyr og plantetilbehør.

Sjekk hvilke regler som gjelder for oppheng av grill, balkongkasser og parasoller på utsiden av balkongen der du bor.

2. Bohemsk eller minimalistisk?
Bestem deg for en stil og følg den. Jo færre kvadratmeter balkongen din er, desto viktigere er det å ha en rød tråd i innredningen for å få et vakkert visuelt uttrykk. Er du til minimalisme, syden-bohem stil, eller nordiske, kjølige farger?

Tenk på tilbehør som også matcher interiøret, slik at du kan bruke puter, pledd, lyskilder og lykter inne i vinterhalvåret.

3. Vedlikehold eller ikke
Hvor mye tid vil du bruke på vedlikehold? Ønsker du møbler som kan stå ute hele året, bør du velge plast, rotting og metall. Skal det være en tre, er teak den mest holdbare, og krever svært lite vedlikehold.

Du kan lese mer om vedlikehold av tre her.

4. Multifunksjonelle møbler
Velg et multifunksjonelt møbel, for eksempel et hengebord som enkelt kan slås ned for å gi plass til en solseng. Jo mer et møbel kan foldes sammen og stables, desto mer praktisk er det på balkongen. Husk at små bord og krakker også kan brukes som ekstra sitteplasser.

5. Tenk i dybden
Mange velger å skape et loungemiljø på balkongen fordi det er deilig å kunne slappe av når det er godt vær. For å få mest mulig ut av en loungesofa, bør du tenke på å utnytte dybden på balkongen, slik at du både kan sitte og ligge i samme møbel.

Har du flere spørsmål, er du alltid velkommen til å skrive til oss på Info@Balconyliving.no 💌