Gratis frakt ved kjøp over kr 5000 | Innfortolling er inkludert

GREEN® – Stoffet som renser luften

På denne siden kan du lese litt om den banebrytende stofftypen GREEN®, som vi tilbyr som noen av de første i verden.
GREEN stoffet renser seg selv, og luften omkring deg.


4 m² GREEN-stoff rense luften for det som tilsvarer én bils luftforurensning i ett år. Det svarer til å plante 12 trær. Med andre ord, - en veldig grønn løsning! Se testresultater som underbygger dette lenger ned på siden ↓

Om GREEN®

Det er en voksende bekymring for luftforurensning både hos private, foreninger og institusjoner. Spesielt i byene, hvor forurensningen gjerne er mer konsentrert.
GREEN® er utviklet som et svar på dette, og det første markisestoffet som renser luften gjennom fotokatalyse.

GREEN® er livskvalitet.

GREEN®-stoffet er behandlet med en finish utviklet i samarbeid med bl.a. Pureti og NASA. Den spesielle finishen gjør at stoffet løpende blir renset, og renser luften omkring ved hjelp av fotokatalyse.
Det nedbryter forurensende stoffer som NOx, SOx og VOC. GREEN® er dessuten selvrensende og har en mugg- og skimmelreduserende effekt. Alt i alt sparer dette deg for tid, penger, vann, kjemikaler og energi. Det er miljø- og sunnhet!

Du kan bestille et GREEN® balkongtrekk etter dine egne mål her:
Balkongtrekk etter egne mål

 
Slik virker det – Fotokatalyse

GREEN® er belagt med titandioxid (TiO2), som via solens stråler får fotokatalytiske egenskaper. Dette resulterer i nedbrytning av organiske stoffer, eksempelvis fett og bakterier som fins på overflate.


GREEN®-stoffet er belagt med titandioxid (TiO2) nanopartikler.


Når UVA-stråler rammer GREEN®-stoffet, begynner en kjemisk prosess som omdanner luft og vanndamp fra atmosfæren til OH- og O2-rengjøringsmidler.


OH omdanner organisk smuss og flyktige organiske forbindelser til mineraler og gass, og blir til H2O.


O2 reduserer nitrogenoxid (NOx), en av de mest skadelige gassene i atmosfæren, til relativ harmløs nitrat.


Denne prosessen gjentas mange millioner gange for å rengjøre overflaten og luften som kommer i kontakt med overflaten. Det reduserer kvelstoffdioxidnivåer med 55% (Laboratorietest, Fraunhofer Institute of Surface Engineering, Tyskland).


GREEN® produserer også en omtrentlig reduksjon av mugg/skimmel med 60%, og har en selvrensende virkning på omkring 70%*.

*Disse data er veiledende og kan variere avhengig av miljøforholdene.

Stoffet

GREEN® er fremstillet av motstandsdyktig akryl (300g/m2) som er 100% gjennomfarget. Dette gjør at stoffet ikke falmer. Det er 10 års garanti på selve stoffet, og stoffet er behandlet med nanopartikler til selvrensing, og er sertifiserte Oeko-Tex Standard 100 (Trygge Tekstiler), og har faktorbeskyttelse 50+.
 

Testresultater

Pureti har vunnet iSCAPE-prosjektet fra Den Europeiske Union til dekontaminering av europeiske byer med fotokatalytisk teknologi. Anerkjent av Horizon 2020 som et av de ti prosjekter, der vil forme EU i de neste tres år.
Overflatebehandlingen fra Pureti har vært gjennom mange tester, og egenskapene er veldokumenterte.

Fraunhofer Institute for Surface Engineering and Thin Films IST har laget test på GREEN-stoffet hvor det fastslås en reduksjon av kvelstoffdioxidnivå med 55%.