Verdt å vite - og måle - før du kjøper parasoll

opprettet den

Verdt å vite - og måle - før du kjøper parasoll

Det finnes ikke noe bedre enn å sitte på altanen og nyte solen, på en deilig fridag, i den norske sommeren. I Norge er vi gode til å komme oss ut og suge til oss av de skjønne solstrålene, som utsetter oss for UV-stråling, så kroppen kan lage de sunne D-vitaminene. Men vi kan også bli utsatt for alt for mye sol når vi er ute og nyter været, så derfor er det en god idé å kunne skjerme av for solen når man sitter på altanen. Heldigvis er det enkelt å skape ly for UV-strålene med en altanparasoll, som er enkel å sette opp. 

 

Hos Balcony Living har vi satt sammen et bredt utvalg av altanparasoller. Alle disse er produsert i god kvalitet, så de kan tåle å bli brukt i mange år. Våre altanparasoller fås i forskjellige farger, som gir et stilfullt uttrykk på parasollen, uansett om du foretrekker pangfarger eller mer nøytrale toner. 

 

Når du kjøper en parasoll til altanen din, skal du ta stilling til flere ting. Her kommer en liten oversikt over hva du skal overveie, og hva du skal måle, før du kjøper parasoll. 

Størrelse

Størrelsen på den nye parasollen din avhenger av størrelsen på din altan, hage eller terrasse. Tommelfingerregelen er at hvis du har en altan eller en liten terrasse, så er alt med en omkrets på mer enn 2,5 m en overdrivelse. Normalstørrelsen er en omkrets på 2 meter. Du skal hele tiden huske på aspekter som knekk-funksjonen og det at en altanparasoll relativt lett kan flyttes, og det gjør du kan være ganske så fleksibel med en mindre parasoll. 

Form

Du bør overveie om parasollen din skal være rund eller firkantet som utslått. Det kan nemlig ha betydning for hvordan skyggen under altanparasollen faller på akkurat din altan. Det mest alminnelige er selvfølgelig en rund parasoll, men hvis altanen din f.eks. er lang og smal, kan en rektangulær parasoll være den optimale løsningen for deg.

Knekk

Som en konsekvens av spørsmålet om formen på din altanparasoll, bør du overveie om du ønsker en parasoll med eller uten knekk. Alle våre altanparasoller kan knekkes i stangen, så du kan endre vinkelen på din parasoll, og dermed sikre deg skygge på det stedet det er nødvendig på altanen din. Det betyr også at mindre parasoller som kan «knekkes», kan klare seg like godt som større parasoller som ikke kan knekkes.

Krank

En parasoll kan enten heises opp med en gammeldags dyttefunksjon, eller med en krank, altså et håndtak til å dreie, på selve stangen. Hos Altanbutikken har vi altanparasoller både med dyttefunksjon eller krank. Hvis du ikke har kreftene til den vanlige dyttefunksjonen, er en parasoll med krank den rette løsningen. Parasoller med dyttefunksjon har heisesnorene utenpå stangen, mens parasoller med krank har heisesnorene inne i stangen, så de har altså forskjellige visuelle uttrykk. 

UV-beskyttelse

Alle våre parasoller gir optimal beskyttelse mot UV-stråling, da de har en SPF (Sun Protection Factor) på +50. .

Farge

Du kommer til å bruke mye tid under parasollen din gjennom sommeren, så velg en farge du ikke blir lei av. Du skal bare huske på at mørke farger fanger varmen fra solen mer enn lyse farger, så dermed blir det varmere å være under parasollen.

Parasollfot eller parasollbeslag

Når du har funnet den parasollen som er den helt rette for deg, kommer den neste rekken av spørsmål, og den handler om monteringen av parasollen. Da er det to muligheter, nemlig en parasollfot eller et parasollbeslag.

 

Den klassiske løsningen er selvfølgelig en parasollfot, men da gulvplassen på de fleste altaner er ganske begrenset, er det flere gode alternative løsninger. Vi har for eksempel «halve» parasollføtter, som med en vekt på 20-25 kg, saktens kan holde parasollen din på plass.

 

Hvis du vil spare enda mer plass på altanen, kan du velge et parasollbeslag i stedet for. Med det kan du montere parasollen din direkte på altangitteret, og dermed bruker du ikke gulvplass til parasollen. 

 

Visse beslag monteres på gelenderet, oppå altangitteret – altså en vannrett montering, så dermed vil det være en god idé å måle opp gelenderet før du kjøper parasoll og beslag. Vi har også beslag som monteres nede på selve gitteret – altså en loddrett montering, og da skal du måle omkretsen på stengene i gitteret ditt og mellomrommet mellom dem. Og så skal du selvfølgelig huske å sjekke diameteren på din altanstang, og sørge for at den passer med rør-diameteren på beslaget.

 

Og så skal du selvfølgelig huske å sjekke diameteren på din altanstang, og sørge for at den passer med rør-diameteren på beslaget.

 

Her finner du vårt store utvalg av slitesterke altanparasoller, og du finner dessuten holdere og beslag, så parasollen på altanen ikke velter hvis det blåser.


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din