Altanmøbler i teak – er det bæredyktig?

opprettet den

Altanmøbler i teak – er det bæredyktig?

 

Det finnes mange fordommer om teak, og disse bunner dessverre i misforståelser og 30-40 år gamle antagelser og produksjonsmetoder. Her kommer en kort introduksjon til nåtidig teakproduksjon og litt om vår tilnærming til teak som bæredyktig materiale. 

 

Teak vokser naturlig i tropiske områder i Asia, og for mange år siden ble det drevet hensynsløs rovdrift på nettopp denne tretypen. Særlig de store teaktrær, som inneholder mer av det ettertraktede kjernetreet enn de yngre, ble felt uten hensyn til miljøet og dyrelivet. På grunn av disse metodene fikk teaktreet med rette, et ry for ikke å være bæredyktig, men direkte skadelig for de lokale biotopene i Asias tropiske områder. 


Dessverre er det fremdeles en utbredt fordom at teaktre ikke er et bæredyktig materiale. Disse fordommene er det dog ikke hold i lengre, da det nå er innført meget skarpe restriksjoner for import av teak til EU. Det enkelte produkt, for eksempel en terrassestol, skal kunne føres tilbake til nøyaktig det treet som er felt. All den teak vi bruker i produksjonen av våre altanmøbler, kommer fra plantasjer hvor man aktivt har plantet teak. Dessuten bruker vi kun teak fra FSC-sertifiserte plantasjer. 

 

Siden produksjonen av teaktre nå har blitt kraftig regulert, bruker vi fremdeles teak i produksjonen av våre altanmøbler. Det er ikke bare produksjonsmåten som gjør teak til et bæredyktig materiale. Hardheten og kvaliteten til teak, gjør det til et langtidsholdbart materiale som kan motstå det norske værets endringer. 

 

Se vårt store utvalg av teak balkongstoler her
Se vårt store utvalg av teak balkongbord her
Se vårt store utvalg av teak blomsterkasser her


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din